Aperitiv din ciuperci

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci;
  • 4 linguri vin alb;
  • o lingura ulei;
  • 2 castraveti murati;
  • 1-2 foi de dafin;
  • o crenguta cimbru;
  • 1-2 catei de usturoi;
  • 1-2 lingurite suc de lamaie;
  • piper boabe;
  • sare;
  • o sfecla rosie mica;
  • 2-3 fire de patrunjel verde.

MOD DE PREPARARE

Ciupercile se spala, se desprind piciorusele, se fierb in apa impreuna cu toate ingredientele in vas acoperit, cca 20 minute. Cand sunt gata, se scot ciupercile cu paleta si se asaza in salatiera. 

In zeama in care au fiert ciupercile se adauga castraveciori acri taiati felii rotunde, doua linguri cu varf de sfecla fiarta taiata in cuburi mici, putin suc de lamaie si se fierbe in continuare.

Totul se trece apoi prin sita.

Se toarna sosul obtinut peste ciuperci.

Deasupra se toarna o lingura de ulei.

Se orneaza cu frunze de patrunjel.

Se servesc ca aperitiv.